Traps Galore

Παγίδες εν αφθονία

Είναι ήδη Μάιος! Ο χρόνος πραγματικά κυλάει με όλες αυτές τις απίστευτες κυκλοφορίες και το γεμάτο ανταγωνισμό πρόγραμμα. Έχουμε πολλά να καλύψουμε για τις ανακοινώσεις αυτού του μήνα, οπότε ας προχωρήσουμε αμέσως.

Pro Tour Baltimore:

Η πρώτη Pro Tour της χρονιάς είναι ήδη στα βιβλία, και ω αγόρι, τι εκδήλωση ήταν. Δυστυχώς ο δικός μας Nicolas Kyriakou δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αλλά ελπίζουμε ότι όποτε υπάρχει άλλο PTI για άρπαγμα, το ίδιο το PT λαμβάνει χώρα σε μια πιο προσβάσιμη τοποθεσία.

Χωρίς να κερδίζεις πολύ τον θάμνο, παρά την αφθονία των Lexis στο γήπεδο και την εκπροσώπηση του 50% του Elemental Ranger στο Top 8, ήταν ένας διαφορετικός ήρωας της Elemental που κατέστρεψε το όλο θέμα, ο Oldhim. Ο Φύλακας από το Tales of Aria, με πιλότο με μαεστρία από τον Μάικλ Φενγκ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη, ακόμη και χωρίς το Icy Hammer, το Pulse of Isenloft ή το Hypothermia. Οι προηγούμενοι ήρωες που καθορίζουν το μετα-καθορισμό, όπως ο Fai ή ο Iyslander, είχαν πολύ λιγότερη επιτυχία σε αυτό το PT, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην απίστευτα υψηλή πίεση που παρουσίασαν οι Rangers, οι οποίοι επιτέλους έχουν τώρα το χρόνο τους να λάμψουν.

Όχι μόνο είχαμε ένα αποτέλεσμα PT κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, αλλά και ένα άλλο αποτέλεσμα CC από ένα συμβάν ταυτόχρονης κλήσης. Ο μοναχικός Μηχανολόγος που μπορούσε να κάνει πιστόλι και να ωθήσει τον δρόμο τους στον διαγωνισμό, κερδίζοντας στον Dash μερικούς ακόμη πόντους LL.

Τέλος, ένα συμβάν Battled Hardened έβαλε μερικούς ήρωες Blitz σε μόνιμο πάγο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία φορά που αναδείκνυαν τις δυνατότητες των Oldhim και Iyslander σε αυτή τη γρήγορη μορφή, προτού απομακρυνθούν λόγω απόκτησης πόντων LL. Η Iyslander ολοκλήρωσε την πορεία της στο Blitz με 564 πόντους.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ:

Έχουμε μερικές σημαντικές ενημερώσεις για το status Living Legend μερικών ηρώων στο Blitz και ένα μεγάλο κομμάτι πόντων που κέρδισε ένας συγκεκριμένος ήρωας του Elemental Guardian μετά τη μεγάλη νίκη του στο Pro Tour.

Πρώτα απ 'όλα, όμως, ο ήρωας του Blitz που συγκέντρωσε αστρονομικό αριθμό πόντων σε μία μόνο σεζόν Skirmish, ο Iyslander πήγε από ανταγωνιστής στη μέση του δρόμου στο χώρο του Blitz, στον απόλυτο κυρίαρχο, κερδίζοντας 208 πόντους LL στο 3 εβδομάδες, που σημαίνει ότι κατέρριψε πάνω από 100 εκδηλώσεις. Τα τρελά της στιγμιαίας ταχύτητας στο Blitz θα μείνουν επ' αόριστον στον πάγο, καθώς έχει πλέον ξεπεράσει αρκετά το όριο των 500 πόντων που απαιτείται για να αποκτήσει την ιδιότητα του Living Legend.

Ακολουθώντας δεύτερος πίσω, αλλά με πολύ πιο σταθερό ρυθμό ανόδου στην κορυφή, ο Oldhim έχει αποδειχθεί ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο Blitz, ακόμη και χωρίς το βασικό του τιμόνι της CC, το Crown of Seeds. Ο Oldhim ανεβαίνει σιγά σιγά στις τάξεις από την απελευθέρωσή του και τώρα βρίσκεται και αυτός στο Hall of Legends.

Οι δύο βασικοί ανατρεπτικοί ήρωες στη μορφή Blitz δεν θα είναι πλέον κοντά για να ηρεμήσουν την αντίθεση και το meta είναι βέβαιο ότι θα ταρακουνηθεί μαζικά. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα μοιάζει το τοπίο του Blitz, αλλά αν έπρεπε να αρχίσουμε να έλκουμε έλξη προς κάποιες κατευθύνσεις, το Kassai, το Dash, το Kano και το Chane έχουν σίγουρα την προσοχή μας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Σαββατοκύριακο Pro Tour έχει μερικούς ακόμη πόντους LL. Για το Classic Constructed, ο Oldhim βρίσκεται τώρα στους 888 πόντους και πολύ πιθανόν να φτάσει στο status Living Legend μέχρι το τέλος του έτους, αν συνεχίσει στη σταθερή του πορεία αμυντικής κυριαρχίας.

Η Dash είναι πλέον ο 4ος υψηλότερος ήρωας στους πόντους LL μετά τη νίκη της στο Calling event, με 572 πόντους LL. Υπάρχουν πολλά ακόμα για να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους μεγάλους όλων των εποχών. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα δούμε έναν νέο ήρωα Μηχανολόγο πριν συμβεί αυτό…

Απαγορευμένη και περιορισμένη ανακοίνωση:

Στις 4 Μαΐου είχαμε κάποιες ενημερώσεις στη λίστα Απαγορευμένων & Περιορισμένων καρτών. Το meta Classic Constructed φαίνεται να βρίσκεται σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, με πολλές επιλογές ανοιχτές για να εξερευνήσουν και να παίξουν οι άνθρωποι, όλες με τις δικές τους δυνάμεις και αδυναμίες. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το meta και αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές καθώς κυκλοφορούν περισσότερα σετ μέσα στη χρονιά.

Ωστόσο, ο Blitz είχε κάποιες αλλαγές. Πρώτον, οι Iyslander και Oldhim έχουν φτάσει στο καθεστώς Living Legend , πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί και τα αντίστοιχα όπλα τους Kraken's Aethervein και Winter's Wail δεν είναι πλέον νόμιμα στη μορφή Blitz. Αυτό έχει κάποιες περαιτέρω συνέπειες για άλλα φύλλα που είχαν τεθεί σε αναστολή μέχρι αυτό το σημείο. Το Aether Icevein, το Hypothermia και το Crown of Seeds είναι πλέον νόμιμα στη μορφή Blitz.

Τα μεγάλα νέα από την τελευταία ανακοίνωση Απαγορευμένων & Περιορισμένων, αν και ήρθαν τόσο μακριά από το πουθενά, ακόμη και ο Randy Orton θα εντυπωσιαζόταν. Το Drone of Brutality είναι πλέον νόμιμο στο Blitz. Το Drone ήταν η πρώτη κάρτα που απαγορεύτηκε ποτέ στο Flesh & Blood, οι σχεδιαστές αναφέρουν τη φιλοσοφία «κάθε κάρτα έχει σημασία» και πώς ο Drone πέταξε ακριβώς μπροστά σε αυτό το βασικό concept. Με την αποχώρηση δύο ηρώων που μπόρεσαν να προσφέρουν μια πιο ελεγκτική και καθυστερημένη στρατηγική παιχνιδιού στη γρήγορη μορφή του Blitz, η επαναφορά του Drone of Brutality έχει σκοπό να βοηθήσει τα decks που προσπαθούν να έχουν ένα τόσο καθυστερημένο σχέδιο παιχνιδιού. Ο χρόνος θα δείξει ότι το Drone είναι εντάξει στη μορφή, αλλά αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι προφανώς η αποχώρηση των δύο ισχυρότερων ηρώων στη μορφή, ανοίγοντας χώρο σε κάποιους άλλους ήρωες να λάμψουν.

Η επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση Απαγορευμένων & Περιορισμένων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου .

Εκδηλώσεις Μαΐου:

Αυτό το μήνα θα έχουμε 6 εντυπωσιακές εκδηλώσεις Flesh & Blood. Το πρώτο οπλοστάσιο του μήνα, Τρίτη 2, θα είναι το τελευταίο event με το διαφημιστικό υλικό του Απριλίου. Από εκεί, οι ολοκαίνουργιες προσφορές May Armory θα δίνονται στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις Armory, που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη.

  • Cold Foil Driftwood Quiver στον νικητή κάθε Armory
  • 2 από κάθε Παγίδα Extended Art Rainbow Foil από την παρακάτω λίστα, με προτεραιότητα σπόρους στη 2η-7η θέση.
    • Παγίδα εκκρεμούς
    • Tarpit Trap
    • Boulder Trap
  • Ο παίκτης με τα περισσότερα XP που κέρδισε κατά τη διάρκεια του μήνα θα λάβει ένα Riptide, Lurker of the Deep playmat.

Έχουμε προγραμματίσει ένα επιπλέον προσχέδιο ξένων για τις 13 του μήνα. Αυτή η εκδήλωση θα έχει ελαφρώς αυξημένο κόστος συμμετοχής, με μεγαλύτερο έπαθλο. Ελέγξτε τη σελίδα της εκδήλωσης μας για συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Δεν θα δοθεί κανένα διαφημιστικό υλικό της May Armory κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα δοθούν πολλά promos και playmats. ;)

Σούρουπο μέχρι την αυγή:

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει χρόνος να πάρουμε μια ανάσα με την ανακοίνωση αυτού του μήνα, καθώς έχουμε την επίσημη ανακοίνωση του επόμενου σετ, Dusk till Dawn. Αυτό θα είναι ένα συμπληρωματικό σετ, που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου, με ένα Σαββατοκύριακο προέκδοσης την προηγούμενη εβδομάδα (περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν προέκδοσης θα δοθούν σε επόμενο άρθρο).

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ενθουσιαστείτε με αυτό το επερχόμενο σετ. Για αρχή, αυτό σηματοδοτεί το 10ο σετ ορόσημο για το Flesh & Blood! Σχεδόν σίγουρα αυτό θα σημαίνει ότι περισσότερες εορταστικές ανακοινώσεις και δραστηριότητες θα συμβούν γύρω από την κυκλοφορία του σετ.

Όπως συμβαίνει με όλα τα συμπληρωματικά σετ, υπάρχουν λιγότερες κάρτες ανά πακέτο και το ίδιο το σετ δεν μπορεί να συνταχθεί, αλλά θα περιέχει κάρτες για όλες τις κατηγορίες και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα λάβουμε επίσης κάποιες κάρτες Light and Shadow για να ενισχύσουμε τις τάξεις των Monarch ήρωες, που, αν είμαστε ειλικρινείς, νιώθαμε λίγο έξω από τις πρόσφατες κυκλοφορίες.

Αν έχετε δώσει μεγάλη προσοχή στους πίνακες του Living Legend, οι πρώτοι δύο ήρωες που πέτυχαν το καθεστώς LL ήταν ο Chane, ένας ήρωας του Shadow Runeblade και ο Prism, ένας ήρωας Light Illusionist. Το Dusk till Dawn θα σηματοδοτήσει την επιστροφή και των δύο αυτών συνδυασμών κατηγορίας/ταλέντου, με την ίδια την Prism να επιστρέφει με μια νέα κάρτα ήρωα (περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία θα περιμένουμε σε μελλοντική ανακοίνωση) και έναν ολοκαίνουργιο ήρωα του Shadow Runeblade, τον Vynnset. Γνωρίζουμε πολύ λίγα για αυτούς τους ήρωες, αλλά έχουμε δει έναν σύμμαχο Άγγελο που θα πολεμήσει στο πλευρό του Prism.

Το σετ θα περιέχει 236 κάρτες:

  • 1 Μύθος
  • 8 Θρυλικό
  • 56 Μεγαλοπρεπής
  • 77 Σπάνιες
  • 94 Κοινά
  • 10 θαύματα)
  • Κάρτες σκίτσων καλλιτεχνών με σειριακό φύλλο κρύου φύλλου από τη Livia Prima και τον Federico Musetti (Εξαιρετικά σπάνιες. Μόνο 20 συνολικά κάρτες θα υπάρχουν παγκοσμίως)

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συνταχθεί… Δεν θα χρειαστεί να συντάξω αυτή τη μεγάλη ανακοίνωση μέχρι την επόμενη Pro Tour :P

Επιστροφή στο ιστολόγιο