The Mechanics of Forgotten Realms

The Mechanics of Forgotten Realms

Όπως υποσχεθήκαμε στην τελευταία ανάρτηση, σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά σε όλους τους μηχανισμούς στο Adventures in the Forgotten Realms, ώστε να είστε όσο πιο προετοιμασμένοι μπορείτε για τα επερχόμενα Pre-Release Events αυτό το Σαββατοκύριακο!

Αυτό το σετ παρέχει μια συναρπαστική ευκαιρία στους παίκτες MtG και D&D να συγχωνεύσουν τα αγαπημένα τους χόμπι και κανένας άλλος μηχανικός δεν θα μπορούσε να επιδείξει κάτι περισσότερο από:

DUNGEONS:

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ορισμένες κάρτες καθοδηγούν τους παίκτες να μπουν στο μπουντρούμι . Όταν συμβεί αυτό, οι παίκτες πρέπει να μπουν σε ένα από τα τρία διαθέσιμα μπουντρούμια. Αυτά περιλαμβάνονται στα κιτ προέκδοσης. Οι κάρτες Dungeon δεν αποτελούν μέρος της τράπουλάς σας και δεν καταλαμβάνουν υποδοχές για μπουφέ. Τοποθετούνται στη ζώνη εντολών μόλις μπείτε σε αυτά και δεν μπορείτε να μπείτε σε νέο μπουντρούμι μέχρι να ολοκληρωθεί ένα ήδη σε εξέλιξη.

Όταν μπείτε στο μπουντρούμι , επιλέξτε μία από αυτές τις κάρτες, τοποθετήστε τη στη ζώνη εντολών σας και ορίστε έναν κατάλληλο δείκτη στο πρώτο δωμάτιο (η σειρά δωματίου πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω). Εάν θα μπαίνατε ξανά στο μπουντρούμι , απλώς μετακινήστε τον δείκτη στο επόμενο δωμάτιο κάτω από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Κάθε φορά που ο δείκτης εισέρχεται σε ένα δωμάτιο, εφαρμόστε τα εφέ αυτού του δωματίου. Σημειώστε ότι ορισμένα μπουντρούμια προσφέρουν πολλαπλές διαδρομές από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μόλις φτάσετε στο τελευταίο δωμάτιο, αφαιρέστε τον δείκτη και την κάρτα μπουντρούμι από τη ζώνη εντολών. Αυτό το μπουντρούμι θεωρείται πλέον ολοκληρωμένο. Αν ξαναμπαίνετε στο μπουντρούμι , μπορείτε να ξεκινήσετε σε οποιοδήποτε από τα μπουντρούμια. Η συμπλήρωση ενός δεν σας εμποδίζει να εισέλθετε ξανά.

ΓΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ:

Αν και ολόσωμες και ελαφρώς μπερδεμένες με τους νεότερους παίκτες, οι λέξεις γεύσης κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να προκαλούν την αίσθηση και την ατμόσφαιρα των στοιχείων ενός RPG. Μπορείτε να τα δείτε σε κάρτες, όπως οι παρακάτω, με πλάγιους χαρακτήρες, πριν από το πραγματικό αποτέλεσμα παιχνιδιού που θα είχε η κάρτα. Το κείμενο γεύσης δεν φέρει καμία λειτουργία παιχνιδιού.

D20's:

Ζάρια που ρίχνουν στο MtG; Αυτό μπορεί να μην είναι ένα σύνολο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η ρίψη ζαριών έχει επιστρέψει σε ένα τυπικό νόμιμο σύνολο. Ορισμένες κάρτες, όπως αυτές που φαίνονται παρακάτω, θα σας καθοδηγήσουν να ρίξετε ένα d20 όταν πληρούται μια συγκεκριμένη προϋπόθεση. Για παράδειγμα, όταν αυτή η κάρτα μπαίνει στο πεδίο της μάχης ή όταν ένα πλάσμα επιτίθεται.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς κυλήστε ένα d20 και συμβουλευτείτε τον πίνακα στην κάρτα από την οποία προήλθε το εφέ. Αφού εφαρμόσετε αυτά τα εφέ, η ενεργοποιημένη ικανότητα επιλύεται. Τα κιτ προέκδοσης συνοδεύονται από κανονικό d20 αντί για τα τυπικά ζάρια περιστροφής που ίσως γνωρίζετε. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε αυτά (ή άλλα τυχαιοποιημένα d20) αντί για περιστροφές, διαφορετικά κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε βρώμικος απατεώνας.

ΤΑΞΗ:

Υπάρχουν πολλές κάρτες Class σε αυτό το σετ. Αυτός είναι ένας νέος υποτύπος Enchantment και είναι ένας συνδυασμός μεταξύ των Sagas και του Level-up mechanic. Μόλις μια κάρτα Class εισέλθει στο πεδίο της μάχης, θα έχει είτε στατική ικανότητα είτε ενεργοποιημένη ικανότητα «εισέρχεται στο πεδίο μάχης». Στη συνέχεια, μπορείτε να ξοδέψετε το απαιτούμενο ποσό μάνα για να φτάσετε στο επόμενο Επίπεδο αυτής της Τάξης. Μόλις επιτευχθεί ένα νέο επίπεδο, η κλάση, εκτός από οποιαδήποτε άλλα στατικά εφέ που θα μπορούσε να είχε προηγουμένως, θα αποκτήσει τα νέα στατικά εφέ από το νέο επίπεδο ή θα ενεργοποιήσει ένα εφέ από το νέο επίπεδο. Μόλις μια Τάξη φτάσει στο επίπεδο 3, δεν μπορεί να ανέβει άλλο. Μπορείτε να έχετε πολλαπλές τάξεις στο παιχνίδι ταυτόχρονα.

Και τέλος! Δεν υπάρχουν πολλοί μηχανικοί σε αυτό το σετ, επομένως είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς να μπείτε στο παιχνίδι αν είστε περισσότερο φαν των D&D παρά MtG. Και αν είστε περισσότερο στο MtG παρά στο D&D, το σετ σίγουρα θα σας προσφέρει το διασκεδαστικό παιχνίδι που περιμένατε από την αναπαραγωγή MtG περιορισμένων μορφών.

Και σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, μπορείτε ήδη να παίξετε αυτό το σετ στο MTG Arena! Απλώς κατεβάστε το πρόγραμμα-πελάτη και ξεκινήστε να σπάσετε νέα πακέτα, να συντάξετε, να παίξετε σφραγισμένα ή ακόμα και να παίξετε την κατασκευασμένη μορφή της επιλογής σας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο