The Calm Before the Storm

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα

Καθώς οι θερμοκρασίες φτάνουν στο ζενίθ, μπαίνουμε σε λειτουργία διακοπών, ενώ ακόμα προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη διοργάνωση Nationals που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπήρξαν μερικά μεγάλα ανταγωνιστικά γεγονότα από το εξωτερικό που βοήθησαν στη διαμόρφωση αυτού του μεταπαιχνιδιού Dusk Till Dawn και όλοι έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή.

August Armouries:

Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, θα κάνουμε λίγη ακόμη προετοιμασία για Nationals, με τη μορφή δύο εκδηλώσεων CC και δύο εκδηλώσεων Monarch Draft. Το ίδιο το κατάστημα θα είναι κλειστό για καλοκαιρινές διακοπές τις τελευταίες δύο εβδομάδες του μήνα, αλλά έχουμε ακόμα 4 εκδηλώσεις αυτόν τον μήνα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα γλυκά promos που θα μοιράσουμε αποκλειστικά για αυτόν τον μήνα:

  • 1 Cold Foil Hell Hammer στον νικητή κάθε Γεγονότος Armory
  • 2 από κάθε τιμή pitch Extended Art Rainbow Foil Hungering Demigon για τη 2η έως την 7η θέση
  • 1 Dusk Till Dawn Playmat στον παίκτη με τα περισσότερα XP που κέρδισε κατά τη διάρκεια του μήνα
  • 1 Sekem, Archangel of Ravages Playmat στον παίκτη που εκφράζει περισσότερο το πνεύμα της κοινότητας κατά τη διάρκεια του μήνα

Κριτική Metagame:

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχαμε δύο γεγονότα Battle Hardened και ένα Calling, που μας βοηθούν να ορίσουμε το Classic Constructed meta. Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, πολλές λίστες βαθμίδων είχαν θεωρητικοποιηθεί και κοινοποιηθεί σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης από διάφορους δημιουργούς περιεχομένου, σχετικά με το ποιοι ήρωες θεωρούσαν ότι θα είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν σε αυτό το νέο περιβάλλον CC. Υπήρξε πολλή διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το ανανεωμένο Shadow Brute cardpool, με τη Levia να είναι έτοιμη να εμφανιστεί σε ισχύ. Λέγεται ότι η Dromai ήταν επίσης μεταξύ των κορυφαίων σκυλιών του σχήματος, ενώ η Lexi διατήρησε τον τίτλο της ως η κορυφαία aggro deck της μορφής.

Ρίχνοντας μια ματιά στα top8 δεδομένα από τα τρία τελευταία γεγονότα, βλέπουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρώτης εβδομάδας, ο Iyslander το κατέβασε με μια Arcane μόνο κατασκευή, η οποία ήταν τεράστια διαφορά από τις λίστες Bull-Lander των προηγούμενων σεζόν. Οι παίκτες αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό τους μάγους ως ανταγωνιστική επιλογή κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, και η επιλογή των εργαλείων τους για να τους πολεμήσει βοήθησε τον Elemental Wizard να εξασφαλίσει την εβδομάδα της νίκης 1, ειδικά λόγω της δύναμης του Warmonger's Diplomacy που έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά το χαρτί καταδίωξης από αυτό το σύνολο, ήδη απαιτώντας τιμές Command and Conquer.

Η 2η εβδομάδα ήταν ίδια με την πρώτη, καθώς η Rhea Adams ήρθε με νίκες στο Iyslander. Η γενική απουσία άλλων επιτυχημένων Isylander δείχνει την ικανότητα του παίκτη με αυτόν τον ήρωα.

Για το μεγάλο Calling event στο Μπέρμιγχαμ υπήρχαν πολλές εικασίες για το πώς θα διαμορφωθεί το metagame, ειδικά από τη στιγμή που θα δούμε τι θα έφερναν οι Ευρωπαίοι στο τραπέζι. Το σημαντικότερο από αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν άλλο από το Bravo, που εμφανίστηκε ως ο τέταρτος ήρωας με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση, καταλαμβάνοντας 3 θέσεις στο top 8 παρόλο που δεν είχε τέτοια εμφάνιση τις προηγούμενες εβδομάδες. Παρόλα αυτά, ο πάγος επικράτησε για άλλη μια φορά, με τον Iyslander να τον καταρρίπτει από τον Samuel Braben του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια μάχη ενάντια σε έναν αληθινό Guardian of the game, τον νικητή του Pro Tour 1, τον Pablo Pintor να πιλοτάρει το breakout του τουρνουά, Bravo.

Καθώς η σκόνη κατακάθεται, έχουμε ένα απλό πακέτο. Και τα τρία γεγονότα μπορεί να είχαν καταργηθεί από την Iyslander, αλλά η εκπροσώπησή της στο συνολικό meta λέει μια διαφορετική ιστορία. Οι ειδικοί μπορούν να παίρνουν ήρωες σε εκδηλώσεις και να τους καταρρίπτουν εκμεταλλευόμενοι το υπόλοιπο meta και τις προκαταλήψεις άλλων παικτών για το τι είναι πιο ισχυρό. Οι παίκτες δεν σεβάστηκαν έντονα την Iyslander και τα ενοχλητικά κόλπα της τις τελευταίες εβδομάδες, επιτρέποντας σε παίκτες με μεγάλη εμπειρία στον ήρωα να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. Υποψιάζομαι ότι το meta θα μάθει να σέβεται ξανά την απόκρυφη ζημιά και θα προσαρμοστεί ανάλογα, φέρνοντας εργαλεία ή ήρωες που μετριάζουν τον αντίκτυπο καρτών όπως το Warmonger's Diplomacy.

Αγωνιστική περίοδος:

Η υπόλοιπη αγωνιστική περίοδος μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι γεμάτη από αγώνες Skirmish Season 7 και εκδηλώσεις Εθνικού Πρωταθλήματος σε 44 χώρες. Υπάρχουν πολλοί πόντοι Living Legend που πρέπει να δοθούν στη μορφή Blitz από τα γεγονότα Skirmish, με τα Εθνικά Πρωταθλήματα να απονέμουν πόντους σε ήρωες CC. Μπορούμε σχεδόν σίγουρα να περιμένουμε από τον Briar (και το πιο σημαντικό η Rosetta Thorn) να δαγκώσει επιτέλους τη σφαίρα στη μορφή CC. Οι υπόλοιποι ήρωες σίγουρα θα συγκεντρώσουν περισσότερους πόντους, αλλά κανένας δεν βρίσκεται ιδιαίτερα στο εύρος της επίτευξης αυτής της κατάστασης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είτε σε μορφή Blitz είτε σε μορφή CC.

Το Εθνικό μας Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ .

Οδικό ταξίδι:

Αν δεν το έχετε ήδη ακούσει, οι πιο αφοσιωμένοι παίκτες της Flesh & Blood στην Κύπρο διοργανώνουν ένα μικρό ταξίδι στη Βαρκελώνη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την ταυτόχρονη εκδήλωση Calling. Η κυπριακή κοινότητα TCG δεν είχε τέτοια εκδρομή από πριν την πανδημία, οπότε είναι όλα πολύ συναρπαστικά! Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον TO μας, Νικόλα Λαζαρίδη και να σας δώσει τις λεπτομέρειες.

Λαμπερά φώτα:

Και όπως νόμιζα ότι τελείωσα με αυτό το άρθρο, το LSS ρίχνει μια βόμβα σε μια ανακοίνωση! Θα πάμε στην πόλη των Bright Lights όλοι! Οι μηχανολόγοι παντού χαίρονται, γιατί το επόμενο σετ αφορά την μέχρι τώρα ξεχασμένη τάξη. Τρεις ήρωες, 251 κάρτες και μερικοί τρελοί νέοι μηχανικοί, όλα για να τα πειράξει ο εσωτερικός σας μηχανικός. Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ, μαζί με τα πρώτα δύο spoilers. Θα ασχοληθούμε περισσότερο με τις λεπτομέρειες για το Σαββατοκύριακο πριν την κυκλοφορία και όλες τις συνέπειες αυτού του σετ μόλις έχω λίγο χρόνο να αφομοιώσω όλες αυτές τις πληροφορίες. Ενα πράγμα είναι σίγουρο; Μπορείτε να περιμένετε μερικούς μηχανικούς να αρχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας πολύ σύντομα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο